Skip to content Skip to footer
Veilig en voorbereid in het verkeer

5 video's die elke fietser moet zien.

En daarmee is de kous af? Niet echt. Gezond verstand houd je vaak van problemen weg. Heb je een specifieke situatie waarover je vragen hebt? Laat het ons weten. Wij koppelen terug en plaatsen het antwoord online.

1. De wegcode en fietsattitude

In deze video ontdek je de type fietsborden - en leer je dus waar je met een eBike, Speed Pedelec en gewone fiets mag en kan rijden. Ook de snelheid wordt hier besproken. En als laatste komt ook 'fietsattitude' aan bod: wie ben ik als fietser in het dagelijkse verkeer?

2. Pro-actief fietsen

Wat betekent 'pro-actief fietsen?' Op voorhand situaties kennen die je herkent wanneer je aan het fietsen bent: dus je bent voorbereid - en houdt rekening met situaties die mogelijks tot een ongeval kunnen leiden - lijden? Ontdek het in deze video.

3. Technische voorschriften van de fiets

Een veilige fiets, wat is dat? - Alleszins eentje die in orde staat. Wat kunnen we zelf? En wat is eenvoudigweg verplicht? In deze video overlopen we alle zaken die je fiets moet hebben alvorens je veilig in het verkeer kan.

4. Zichtbaarheid en helmplicht

Zien én gezien worden! Heel wat fietsers nemen die tweede niet zo serieus. Los van alle wettelijke verplichtingen - bescherm je jezelf door je te laten zien. In deze video overlopen we het cruciale theme 'zichtbaarheid' - en ontdekken we of een fietshelm noodzakelijk is.

5. Zwakke weggebruiker en verzekering

Ben je als fietser altijd een zwakke weggebruiker? En wat met verzekering - verplicht? In deze video ontdek je de type fietsongevallen - waardoor je meer inzicht hebt in de positie van elk type weggebruiker.

Heb je vragen na het bekijken van deze video's?

Ontdek de voordelen van een lidmaatschap.

Focus on Safety heeft jouw hulp nodig.

Doneer meer voor minder fietsongevallen.

en meer fietsveiligheid.