Skip to content Skip to footer
FIETSVEILIGHEID

Waarom lid worden van Focus on Safety?

Maak je je als bedrijf, als individu of als eenmanszaak lid van Focus On Safety, dan maak je deel uit van een positive beweging die pleit voor méér fietsveiligheid. Onze werking staat volledig ter steun van het fietsgebruik en de voorziening ervan met in achtname van correcte gebruik van de fiets, e-bikes, speed pedelecs en andere nieuwe mobiliteit-middelen vandaag.

De fiets is reeds 10 jaar aan een opmars bezig. Sinds het succes van de ebike en de snelverkoop van speed pedelecs – gaan veel meer mensen met de fiets naar het werk. Die fiets wordt ingezet als alternatief voor de auto. We kunnen dit enkel toejuichen.

Ook de cargobike-markt staat reeds in haar kleuterschoenen, het beste moet dus nog komen. Heel wat bedrijven springen op die letterlijke kar en kiezen resoluut voor de fiets als bedrijfsmiddel, zowel voor hun werknemers als voor het transport van goederen of het distribueren van hun service.

Samenhangend met dat succes zien we meer fietsongevallen. Wie 10 tot 20 jaar lang met auto naar het werk ging, neemt nu die snelle ebike. Heel wat ‘nieuwe fietsers‘ zijn het gebruik van de ebike of speed pedelec niet of niet genoeg gewoon. En daar wil Focus on Safety iets aan doen: pro-actief handelen om fietsongevallen te vermijden.

Welke voordelen heb ik erbij?

Als FOS-lid ontvang je jaarlijks het Focus on Safety fietsmagazine. Een uitgave met testcases, experten aan het woord (interviews), tips inzake veiligheid en heel wat info waarom die fiets de toekomst is voor heel wat globale problemen. Verhalen van bedrijven die de fiets inzetten als mobiliteitsoplossing vullen het boekje helemaal aan. Word je lid, dan kan je ons ook bereiken elke keer een fietsmobiliteit-probleem opduikt. Wij zorgen voor het correcte antwoord op jouw vragen. We nodigen je bovendien ook uit op onze veiligheid-sessies bij te wonen. Je mag gratis binnen of krijgt extra korting. En als kerst op de taart, krijgen al je medewerkers toegang tot de 5 video’s die ‘elke fietser moet hebben gezien’ in het Nederlands en Engels.

* Wist je trouwens dat je bij ons altijd terecht kan als je vragen hebt omtrent jouw bedrijfs-mobiliteitsplan? Onbekend is onbemind. Dus denk je na over de mobiliteit van jouw medewerkers? Maak je eerst lid en contacteer ons!

Focus on Safety Fietsmagazine.

2 x per jaar.

Ondersteuning in bedrijfsmobiliteit.

Wanneer je het nodig hebt.

Events en veiligheid-seminaries.

Normaal gezien 3 x per jaar.

Welkom in de familie van fietsveiligheid.

Jouw bedrijf en fietsveiligheid.
Als bedrijf, zelfstandige of particulier

Lid worden

Vul onderstaand formulier in, selecteer je betaalmethode en je ontvangt een mail met jouw betaalbewijs. We sturen je nadien ook een mail met een opsomming van de voordelen van je lidmaatschap. Heb je nog vragen? Laat het ons weten.
FIETSVEILIGHEID

Een voorbeeld van een bedrijf.

VOORBEELD

De Ceuster Meststoffen NV

Dit bedrijf sloot een fietslease-plan af samen met Fietsen Wildiers. Heel wat medewerkers waren enthousiast en gingen hier op in. Wij waren er bij om die medewerkers het noodzakelijke advies te geven over fietsveiligheid.